Mixed Use Building Bizovik / Tria Studio

© Črt Slavec & Photo Shark

Architect: Tria Studio
Location: Ljubljana,
Project Team: Jernej Hočevar u.d.i.a., Matevž Vrhovnik u.d.i.a., Martin Lovrečić u.d.i.a., Blaž Češka u.d.i.a., Anže Kveder g.t.
Client: Razum d.o.o.
Builder: Panta Rhei d.o.o.
Completion: 2010
Floor Area: 320 sqm
Photographs: Črt Slavec & Photo Shark

© Črt Slavec & Photo Shark

Mixed use building Bizovik
At the northern foothills of the hill Golovec is situated a cluster of four houses, which are the remains of an old traditional farm. The cluster is located in the area where the urban and rural fabric coexist. Generally this is the eastern part of Ljubljana, Slovenia’s capitol.

The oldest building is the barn built in the 1930′s, whereas the other three buildings result as a in adequate intervention executed in 1970′s. Slightly raised location offers some beautiful views towards Kamniško-Savinjske Alps and is nearby to a popular foot path called PST which surrounds Ljubljana.

© Črt Slavec & Photo Shark

was commisioned to provide proposals for conversion of the old barn into the mixed use building. The gound floor hosts creative IT company Razum d.o.o., whereas the upper floor hosts loft apartment which is divided in two levels. Half the existing upper floor was completely gutted, new system of cubes facing north towards the Alps was inserted.

From the south the apartment receives sun light just through roof windows. From the entrance the hallway leads to two bedrooms with bath room, on the other side the vast space opens into the loft.

elevation

The oak stairs leading one up to the steel constructed mezzanine overlooking the dramatic double height lounge and dining space with kitchen below. A full-height widows provide one with astonishing views towards mountains. Indirect artificial lightning with polygonal ceiling geometry create unique ambient.

Prepainted aluminium sheets (manufacturer Novelis)were chosen to be instaled as final faced layer. Grey and gold colours of the cubes emphasize the urban charactere of the building. As a contrast the gound floor was coated with light toned screed.

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Mixed Use Building Bizovik / Tria Studio" 24 Apr 2012. ArchDaily. Accessed 22 Dec 2014. <http://www.archdaily.com/?p=228641>
  • Alonso

    uau! I just can’t believe someone even pay to an architect for that kind of disappointing. A steel box without any humanity, without any idea, without any deeper meaning.

  • Diter

    Agree with you Alonso…and what the architects meant with “dramatic double height lounge”?? Oou C’mon, it doesn’t look so good that you should exaggerate. Only thing I can see is a lot of drama…but not in a good way.

  • Julia

    Waste of my minutes to see this project on AD. Next time you guys on AD should be more critical on decision what to publish on your site.

  • mohamad

    like