We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Acill Atem House / Broissin Architects

Courtesy of Broissin Architects Courtesy of Broissin Architects Courtesy of Broissin Architects Courtesy of Broissin Architects

From the architect. Thinking about the Palm Spings Kaufmann house designed by Richard Neutra about its adaptation to the horizontal landscape, we designed this project based on a linear trace: a light structure and wall openings facing the Sierra Potosina.

Courtesy of Broissin Architects
Courtesy of Broissin Architects

The site is faced Northwards reason for which the designed has been moved 30 degrees West to improve the solar lightning during the cold days and to maintain the wind circulation inside during the warm days, creating a functional house in terms of comfort, since the weather is moderated in both cases.

plan 03
plan 03

In the south façade, a solid element covers the opening, this allows the caption of solar radiation during the day and its transmission to the inside during the night, guaranteeing a temperature increase during the night against the cold registered through all the year.

© Paul Rivera
© Paul Rivera
Cite:"Acill Atem House / Broissin Architects" 23 Mar 2012. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/219200/roberto-cantoral-music-hall-broissin-architects/>