We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

House Bernheimbeuk / architecten de vylder vinck taillieu

  • Architects: architecten de vylder vinck taillieu
  • Location: Chaussée de Helmet 224, 1030 Schaerbeek, Belgium
  • Architects: architecten de vylder vinck taillieu - Jan De Vylder, Inge Vinck, Jo Taillieu
  • Design Team: Jan De Vylder, Inge Vinck, Jo Taillieu, Lauren Dierickx, Gosia Olchowska
  • Structural Engineering: UTIL Structuurstudiescvba, Brussel
  • Area: 99.0 sqm
  • Project Year: 2011
  • Photographs: Filip Dujardin

© Filip Dujardin © Filip Dujardin © Filip Dujardin © Filip Dujardin

From the architect. A small site. A small house.

© Filip Dujardin
© Filip Dujardin

The small budget.

© Filip Dujardin
© Filip Dujardin

An even smaller house.

diagram
diagram

Square metres don’t matter.

Mechanics of living versus unexpected sense of space.

A small site. And huge trees.

Tree in house. Tree in room.

Room outside.The drawing.

© Filip Dujardin
© Filip Dujardin

Or, rather, the tree.Or, rather, the column.

section
section

That drawing.

Is the section of the column on which and around which the house rests.

A column that has become atree.Among the other trees.

© Filip Dujardin
© Filip Dujardin

© Filip Dujardin

Structure. As starting point.

As finishing point. What is in between is a quest for making and imagining.

So how column might be.

Might become.

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite:"House Bernheimbeuk / architecten de vylder vinck taillieu" 23 Feb 2012. ArchDaily. Accesed . <http://www.archdaily.com/209132/house-bernheimbeuk-architecten-de-vylder-vinck-taillieu/>