the world's most visited architecture website

Lounge MS / Vaillo + Irigaray

  • Architects: Vaillo + Irigaray
  • Location: Navarre, Spain
  • Architects: Vaillo + Irigaray / Antonio Vaillo + Juan Luis Irigaray
  • Project Manager: Daniel Galar Irurre, architect
  • Structure: Tadeo Errea- LANDABE
  • Engineer: Luis Miguel Navarro
  • Lighting: Anton Aman - ALS LIGHTING
  • Client: Restaurante Marisol
  • Project Year: 2007

Lounge MS / Vaillo + Irigaray Lounge MS / Vaillo + Irigaray Lounge MS / Vaillo + Irigaray Lounge MS / Vaillo + Irigaray

From the architect. The organizational scheme is due to similar patterns of micro-structures, more in line with geometric patterns of liquid and / or aerosols that Cartesian structures. In establishing a working geometry using "soft" and a unified treatment space "airy".

The new space is conceived as a continuation of the existing fence, wrapping it all, but hidden: expressing their new identity, not as constructed element, but as a re-forested. A new plant species grown in the surrounding area ... the new scalar similarity between elements of "plant" makes the proposal a new understanding of the link with the existing connection.

This species builds a base of recycled plastic tubes of different colors similar to reeds, organizing a braided flexible and deformable organic capability to adapt to any situation and geometry.

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite:"Lounge MS / Vaillo + Irigaray" 30 Apr 2009. ArchDaily. Accessed . <>