ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Tourism
  4. China
  5. Ministry Of Design
  6. 2011
  7. Vanke Triple V / Ministry Of Design

Vanke Triple V / Ministry Of Design

  • 01:00 - 14 February, 2012
Vanke Triple V / Ministry Of Design
Vanke Triple V / Ministry Of Design, © CI&A Photography - Edward Hendricks
© CI&A Photography - Edward Hendricks

© CI&A Photography - Edward Hendricks © CI&A Photography - Edward Hendricks © CI&A Photography - Edward Hendricks © CI&A Photography - Edward Hendricks +18

From the architect. Designed as a permanent show gallery and tourist information center for China’s largest developer Vanke, MOD’s dramatic design for the TRIPLE V GALLERY has become an icon along the Dong Jiang Bay coastline.

© CI&A Photography - Edward Hendricks
© CI&A Photography - Edward Hendricks

Despite its obvious sculptural qualities, the building’s DNA evolved rationally from a careful analysis of key contextual & programmatic perimeters – resulting in the TRIPLE V GALLERY’S triangulated floor plan as well as the 3 soaring edges that have come to define its form.

© CI&A Photography - Edward Hendricks
© CI&A Photography - Edward Hendricks

The client’s program called for 3 main spaces: a tourist information center, a show gallery & a lounge for discussion. 

ground floor plan
ground floor plan

Requiring their own entrances, the tourist center and the show gallery are orientated to separate existing pedestrian pathways and can be operated independently.

© CI&A Photography - Edward Hendricks
© CI&A Photography - Edward Hendricks

An extension of the show gallery, the lounge area is where discussions are conducted. This space takes advantage of the panoramic views of the coastline and comprises a sculptural bar counter.

© CI&A Photography - Edward Hendricks
© CI&A Photography - Edward Hendricks

Tectonically, the building responds to the coastal setting and is finished in weather sensitive corten steel panels on its exterior and timber strips on the interior walls and ceiling for a more natural feel.

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Vanke Triple V / Ministry Of Design" 14 Feb 2012. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/207287/vanke-triple-v-ministry-of-design/>
© CI&A Photography - Edward Hendricks

万科三V廊 / Ministry Of Design