K3 House / Bruce Stafford Architects

© Karl Beath

Architect: Bruce Stafford Architects
Location: Sydney,
Project Team: Bruce Stafford, Anna Antoniades, Rachel Kayode
Structural Engineer: Northern Beaches Consulting Engineers
Landscaping Consultant: Nicholas Bray Landscapes & Richard Allen Landscapes
Contractor: Horizon Habitats
Quantity Surveyor: Heymann-Cohen
Photographs: Karl Beath

© Karl Beath

This dramatic renovation centers around a spacious internal courtyard defined by natural rock face and lush vegetation. Large sliding glass doors in the main living area enable a seamless flow between inside and outside.

section

The living areas also have the added benefit of glazing on the north façade, which opens up the house to the view. The master suite pavilion, perched on the highest portion of the rock face, has been designed as a sanctuary for the parents, whilst maintaining a bird’s eye view over the living areas.

© Karl Beath
© Karl Beath
© Karl Beath
Cite: "K3 House / Bruce Stafford Architects" 23 Jan 2012. ArchDaily. Accessed 01 Nov 2014. <http://www.archdaily.com/?p=201676>