We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Miele Light Box / Gonzalo Mardones Viviani

  • Architects: Gonzalo Mardones Viviani
  • Location: Huechuraba, Santiago, Chile
  • Lightning: Douglas Leonard
  • Structural Engineer: Sebastián Marshall
  • Audio: Bang & Olufsen
  • Client: MIELE
  • Construction: Pablo Qualitz
  • Furnishings: Orlando Gatica
  • Area: 120.0 sqm
  • Project Year: 2011
  • Photographs: Nico Saieh

© Nico Saieh © Nico Saieh © Nico Saieh © Nico Saieh

From the architect. The architectural idea of the pavilion MIELE Light box at Casacor is based on trying to reflect the atmosphere of Miele products. On one side, there is the idea of lightness, where the pavilion comes off the ground so that the volume “levitates” respecting the place without touching it. On the other hand, there is the idea of color, where Miele's corporate red color is used on all its façades and pillars.

plan
plan

The façade folds allow achieving an atmosphere of "welfare of the temporary being," where each wall inside sets out to receive the ovens, refrigerators and equipment. In the center of the composition is the bell, also red, hanging from the sky above the main counter. In contrast to this composition, and as a complement, there are two modules of wing furniture and black stools that reaffirm the lines of the built volume. All the furniture was designed by Orlando Gatica.

© Nico Saieh
© Nico Saieh
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite:"Miele Light Box / Gonzalo Mardones Viviani" 02 Jan 2012. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/196377/miele-light-box-gonzalo-mardones-viviani/>