Temporary Pavilion / Mark Talbot + Tyler Survant

Courtesy of Mark Talbot and Tyler Survant

In this temporary pavilion by Mark Talbot and Tyler Survant just outside of , , the controlled collision of ruled surfaces generates arched passageways and vault-like spaces.  In addition to defining a social milieu at the threshold of lake and land, the pavilion provides shade from the summer sun by day and magnifies the light of campfires lit beneath it by night. More images and project description after the break.

Courtesy of Mark Talbot and Tyler Survant

The tensile structure is created by aircraft cable spanning among existing trees. The membrane is aluminet, a reflective and porous greenhouse cladding, whose appearance varies with the time of day and weather: either flat and shiny or diaphanous and glittering.

Cite: Furuto, Alison. "Temporary Pavilion / Mark Talbot + Tyler Survant" 30 Dec 2011. ArchDaily. Accessed 21 Aug 2014. <http://www.archdaily.com/?p=195435>

1 comment

Share your thoughts