House Berlin II / flow.studio GmbH

Courtesy of

Architect: flow.studio GmbH
Location: Berlin,
Project Area: 461 sqm
Photographs: Courtesy of flow.studio GmbH

Courtesy of flow.studio GmbH

The project is situated in Berlin-Pankow in the north-east of Berlin. The design was conceived as a split-level-concept originally and redesigned afterwards with the same characteristic front view. An individually designed atrium in the center of the building is the interior highlight. The rear side opens southwards to a beautiful garden with a old tree population.

Courtesy of flow.studio GmbH

The Useful space with a two car garage is located in the basement. The family enters the building on the main floor by a individually designed atrium space. The sections Cooking/Dining/Living are arranged in a open structure to the southside. The bedrooms are located on the the upper floor. The roof terrace can be reached by the penthouse lounge.

Cite: "House Berlin II / flow.studio GmbH" 23 Dec 2011. ArchDaily. Accessed 28 Jul 2014. <http://www.archdaily.com/?p=194040>

2 comments

  1. Thumb up Thumb down 0

    the house will get a lot of natural light, thats very good. the big windows are also good but it would fit more to a house at the mountains, where you don’t have neighbours watching you. and in my opinion, a good architect had made the columns at the basement redundant. the columns seem like they try to rescue something – so they do. I think, that these columns destroy the design concept of the entire basement.

Share your thoughts