House in Bom Jesus / Topos Atelier de Arquitectura

  • 01:00 - 18 November, 2011
© Xavier Antunes
© Xavier Antunes

© Xavier Antunes © Xavier Antunes © Xavier Antunes © Xavier Antunes +24

From the architect. To meet the clients’ requirements we designed a black and white house with large terraces overlooking the city. The terraces’ drawings led us to involve the house in a heroically suspended ring. Between this ring and the house a garden embraces the oak-trees. 

© Xavier Antunes
© Xavier Antunes

On the house’s south and west sides the terraces’ horizontal subbase planes could be aligned with the skyline. The two-storey high living room was placed between these two events.

© Xavier Antunes
© Xavier Antunes

The ring will probably be painted in white. The house was to be a wooden box but due to maintenance issues it will now be coated with patinaed zinc.

© Xavier Antunes
© Xavier Antunes
Cite: "House in Bom Jesus / Topos Atelier de Arquitectura" 18 Nov 2011. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/183233/house-in-bom-jesus-topos-atelier-de-arquitectura/>