ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. United Kingdom
  5. JVA
  6. 2010
  7. Dune House / JVA

Dune House / JVA

  • 01:00 - 17 October, 2011
Dune House / JVA
Dune House / JVA, © Nils Petter Dale
© Nils Petter Dale

© Nils Petter Dale © Nils Petter Dale © Nils Petter Dale © Nils Petter Dale +36

  • Architects

  • Location

    Thorpeness, Suffolk, England
  • Architects

    Jarmund / Vigsnæs AS Arkitekter MNAL / Einar Jarmund, Håkon Vigsnæs, Alessandra Kosberg, Anders Granli
  • Collaborating Architect

    Mole Architects Ltd.
  • Client

    Living Architecture
  • Area

    250.0 sqm
  • Project Year

    2010
  • Photographs

From the architect. The house is situated in Thorpeness, England on the Suffolk coast, replacing an existing building at the site. The house is a holiday house for rental and is part of Living Architecture.

Concept
Concept

To get a planning permission it was important to relate to the existing, typical, British seaside strip of houses. The roofscape, the bedroom floor, somehow plays with the formal presence of these buildings, and also brings into mind a romantic remembrance of holidays at bed- and breakfasts while traveling through the UK.

Floor Plan
Floor Plan

The ground floor is contrasting this by its lack of relationship to the architecture of the top floor. The living area and the terraces are set into the dunes in order to protect it form the strong winds, and opens equally in all directions to allow for wide views. The corners can be opened by sliding doors; this will emphasize the floating appearance of the top floor. While the materiality of the ground floor; concrete, glass, aluminum, relates to the masses of the ground, the upper floor is a construction made of solid wood, cladding stained dark as the existing gables and sheds found in the area.

© Nils Petter Dale
© Nils Petter Dale
Cite: "Dune House / JVA" 17 Oct 2011. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/175734/dune-house-jva/>
© Nils Petter Dale

沙丘住宅 / JVA