We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

‘Fierljep’ Polder and Information Centre / Bureau B+B

polder garden
polder garden

The city of Jinzhou is located 430 kilometers north of Beijing in the province of Liaoning and lies 20 kilometers inland. The Jinzhou Longqiwan New Area is an urban development on the coast of the Bonzai Sea. Part of this development is a park, for which Bureau B+B is building a ‘fierljep’ polder and an information centre. This polder-garden will open during the Jinzhou World Landscape Art Exposition in 2013. More images and architects’ description after the break.

A three-meter high dike surrounds the garden and protects the meadows and the system of ditches. The polder is vacant, devoid of views and stands in sharp contrast to the other gardens. But before you know it, the polder becomes a playground. Visitors, fathers, and children use canes to vault over the ditches from one field to another. They experience the euphoria of taking possession of inaccessible land and, by using the canes to transport themselves throughout the garden, follow the more than thousand year old tradition of ‘fierljeppen’. This spectacle can be seen from the dike: how an empty polder is transformed into a playground with leaping and laughing people.

information center 01
information center 01

Visitors enter the polder through the information center. In the center, they swap their own shoes for rubber boots and an informative film explains how to ‘leap a ditch’. The concrete space, with its alcoves and peepholes, is located in the dike and refers to a fortification. The green-impregnated concrete and caverns, which bring the sunlight into the space, offer visitors an adventure even before they enter the garden.

information center 02
information center 02

Flower-filled fields of grass lie between the ditches. They differ in color due to the varied maintenance plan, visitor dynamics, and subtle differences in soil conditions and dampness. The result is a realm of meadow-islands with plants that can be tread on, plants for water and banks, clover and flowers in the grass, all of which changes during the exposition season. Pickings flowers and lying in the grass is permitted. With a hand-made crown of flowers in your hand and splashes of water on your cheek, you say good-bye to the polder. Architect: Bureau B+B stedebouw en landschapsarchitectuur Location: Jinzhou, China Client: World landscape Art Exposition, Jinzhou, China Garden Design: Bureau B+B stedebouw en landschapsarchitectuur Design Year: 2011 Construction Completed: 2013 Project Area: 3000 sqm (garden) Images and Photos: Bureau B+B

location
location
Cite:Alison Furuto. "‘Fierljep’ Polder and Information Centre / Bureau B+B" 27 Sep 2011. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/172000/%25e2%2580%2598fierljep%25e2%2580%2599-polder-and-information-centre-bureau-bb/>