Ribera del Duero Headquarters / Estudio Barozzi Veiga

© Mariela Apollonio

Architects: Estudio Barozzi Veiga
Location: , Burgos,
Project Year: 2010
Project Area: 3,640 sqm
Photographs: Mariela Apollonio

The site, on the edge of the town, has been sculpted by the city and the landscape, and the project, interprets this conditions, showing the essential features that bring us closer to understanding it.

Situation

The building becomes a transition element. Aware of the re-composition of the small scale context, and at the same time, establishing a dialogue with the horizon and the landscape monumentality, through the tower volume. A timeless monolith suspended over the plateau.

© Mariela Apollonio

The embodiment of the building, through stone, is understood as an intensification of the site nature, which allows composing a sensorial invocation of the landscape. However, the presence of difference, in which the project expressed their radically contemporary condition.

Plan

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Ribera del Duero Headquarters / Estudio Barozzi Veiga" 25 Jul 2011. ArchDaily. Accessed 23 Aug 2014. <http://www.archdaily.com/?p=153397>

5 comments

  1. Thumb up Thumb down -3

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    • Thumb up Thumb down +3

      Why don’t make sense? Here new architecture explores context, improves it and introduces some new visual experience. In that way, rounded windows makes sense, like subtle visual excess.

  2. Thumb up Thumb down +1

    The correct location of this building is Roa de Duero.
    I think the rounded and random windows show the contemporary of the building, which it is placed in a small and historical environment.

Share your thoughts