Layered House / Jun Igarashi Architects

© Courtesy of

Architects: Jun Igarashi Architects
Location: , Japan
Project Year: 2008
Project Area: 202.26 sqm
Photographs: Jun Igarashi Architects

The site is located east of Hokkaido, the old city area of Saroma-cho with a road passing along the north side. The warehouses of the farm co-op are gathered along this street and there is high traffic density. The office of the farm co-op is to the East of the house with a warehouse is adjacent in the west. In the south, there is a small garden, and the clients parents own the house by the garden.

Situation

I designed the space for this four-persons family in this place. I had the opportunity to solve the space by creating a connection with the outside by the buffering space which was used in other works at the time such as, Rectangle of Light and House of Trough.

© Courtesy of Jun Igarashi Architects

In any kind of constitution, I think that the design of architecture is the act of making a certain closed-door room on earth. Even in Layered House I thought about the buffering space in it’s relation with the environment with the aim at the space and the creation of a new place.

Floor Plan
Cite: "Layered House / Jun Igarashi Architects" 24 Jul 2011. ArchDaily. Accessed 20 Aug 2014. <http://www.archdaily.com/?p=148880>

0 comments

Share your thoughts