House of Trough / Jun Igarashi Architects

©

Architects: Jun Igarashi Architects
Location: Hokkaido,
Project Year: 2008
Project Area: 98.44 sqm
Photographs: Jun Igarashi Architects

The site is located east of Hokkaido and the project was designed for a couple. Surroundings this site there is a neighboring house to the east and another house’s garage to the north. Preserving or framing the view was no hight priority since there is an iron factory on the south side. To the west of the house is the neighbors garden; however, there is no way to predict how this area will change over time. I designed with the consideration of climate, environment and surrounding context.

Site Plan

Non-depend view to surroundings

At this site, I decided to set a buffer zone on the north and south side of the house with LDK set at the center of the two buffer zones. Strong light inserts this buffer zones and the floor of south buffer zone reflects the light to ceiling, with diffusion light that enters through the curtains. The 3rd floor slab adjusts insolation as like an eaves.

© Jun Igarashi Architects
Cite: "House of Trough / Jun Igarashi Architects" 21 Jul 2011. ArchDaily. Accessed 23 Nov 2014. <http://www.archdaily.com/?p=148761>
  • Mei

    I love how Japan never has any sense of safety. Let’s all sit on the edge of the floor and plummet down the void one drunken night.

  • inbuildhomes

    does anyone else find the figure in black disturbing?

    • don an

      i do

  • Adarsha

    @indbuildhomes, Ya, i was also going to say that. The house seems haunted.

    @whoever took the snaps,, Next time try taking snaps way before some one reaches there to commit suicide from one of the floor edges of the project. And in case you reach at the same time as the suicidal lady in black (as in the images above), for haven’s sake, stop taking snap, and bring her down, you moron..

  • Thomas

    Americans: Obsessed with safety…

  • gunfo

    @Thomas: thats’s why they always carry a gun. lol