Vertical Living Gallery / Shma + Sansiri PCL + SdA

Wison Tungthunya

Architects: Shma + Sansiri PCL + SdA
Location: Bangkok, Thailand
Project Year: 2011
Projecta Area: 430 sqm
Photographs: Wison Tungthunya

Bring nature along as you move upwards. While Bangkok living ground has been rising, little of the green area rises with it. This green envelope is designed for condominium sale office gallery, a place where a new urban living definition is displayed.

Wison Tungthunya
Plan

The module green wall crate is made from stainless steel for easy construction. Hanging plant pots and drip irrigation are installed behind the felt. This system is inexpensive and convenient to construct. Considering the location, we selected local plant, Tokyo Dwarf which is normally found on ground. It can very well withstand Bangkok’s extreme environment. The texture of the plants also softens the rigidity and stand out among Bangkok’s complex structures.

Wison Tungthunya

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Vertical Living Gallery / Shma + Sansiri PCL + SdA" 07 Jul 2011. ArchDaily. Accessed 28 Aug 2014. <http://www.archdaily.com/?p=148548>

2 comments

Share your thoughts