House in Bellmund / EXH Design

© Eik Frenzel

Architects: EXH Design
Location: ,
Project area: 350 sqm
Project year: 2008
Photographs: Eik Frenzel

plan 01

This house for a family of four is located in Bellmund, Switzerland, nearby Biel. Situated on a small plot, the structure’s “house” shape maximizes its height to ensure views of Lake Biennem, while a terrace space is cut from the roof volume.

© Eik Frenzel

The house has a wood structure, as is usual in Switzerland. The skin is clad in grey industrial panels – a rough and weather resistant material with low costs. In contrast to the modest and functional exterior, the wooden structure is revealed within to give the interior an inviting sense of warmth.

Cite: "House in Bellmund / EXH Design" 05 Jul 2011. ArchDaily. Accessed 26 Nov 2014. <http://www.archdaily.com/?p=147864>