Duplex House in Hiratsuka / LEVEL Architects

© Courtesy of

Architects: LEVEL Architects
Location: , Japan
Project Year: 2010
Project Area: 155.54 sqm
Photographs: Courtesy of LEVEL Architects


About 20 minutes from the bus station, the long and slender project site is enclosed by surrounding fields and a low house. This project is a house designed for two families, and the goal of both homes was that the families would be able to live happily and comfortably. The room of annex that is able to blind up the bonsai of the hobby was wanted by parents. Moreover, it was necessary to design the space to be suitable for small articles and the furniture of the antique style that the wife collected and created.

First Floor Plan

The houses are divided by floors with one family on the first floor and the other family on the second floor. For a higher ceiling on the first floor,  and to increase light and air circulation, an opening was made for the south side.

© Courtesy of LEVEL Architects

On the second floor, the pendant light was arranged like the grid. The height of the light is arranged by adjusting th elength and balance with an irregular ceiling. A soft image of the 2nd floor was connected to the outside by painting the cryptomeria board of the outside wall on light white.

© Courtesy of LEVEL Architects
Cite: "Duplex House in Hiratsuka / LEVEL Architects" 04 Jul 2011. ArchDaily. Accessed 20 Dec 2014. <http://www.archdaily.com/?p=147665>