We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Hangzhou Gateway Tower / JDS Architects

view from the north / © JDS Architects
view from the north / © JDS Architects

As the first prize winner in the Hangzhou Gateway Competition, JDS Architects shared with us their building concept, which is to create a gateway that is neither closing-off or dividing the city. The 15-story tower features offices, restaurants, post office, a terraced roof garden and a sunken passage that leads through a shopping center. More images and architects’ description after the break.

The rooftop terraces offer generous views to the distant nature while the stone louvers provide a sustainable solution to the office conditions.

aerial view / © JDS Architects
aerial view / © JDS Architects

The building will become the gateway for the Gongshu District and an icon for the urban transformation of the old industrial neighborhood. Architect: JDS Architects Project team: ChinaCUC, Julien De Smet, Andrew Griffin, Francisco Villeda, Lasse Lyhne-Hansen, Qian Dong Location: Hangzhou, People’s Republic of China Project: Mixed-use, Offices, Commercial, Restaurant and Post Office Size: 23,619 sqm Budget: 22 Million EUR Client: Hangzhou Xintiandi Group LTD Type: Invited Competition, 1st prize Status: On-going

night view / © JDS Architects
night view / © JDS Architects
Cite:Alison Furuto. "Hangzhou Gateway Tower / JDS Architects" 13 Jun 2011. ArchDaily. Accesed . <http://www.archdaily.com/141536/hangzhou-gateway-tower-jds-architects/>