Andreas Doria Post Production / feldmann+schultchen

© Courtesy of

Architects: feldmann+schultchen
Location: , Germany
Design team: André Feldmann, Arne Schultchen, Julia Otten, Mechthil Ubl, Sven Seevers
Project year: 2010
Photographs: Courtesy of feldmann+schultchen

© Courtesy of feldmann+schultchen

The holistic design concept for his postproduction is unmistakably Andreas Doria. Easily recognizable, universally applicable and very personal, it conveys openness and a sense of customer-oriented dedication to all areas of the new corporate design.

floor plan

Within the office architecture, a super-present panel runs right through the room – above doorways, past work stations opening new perspectives. At the same time, the  magnetic panel offers space for documentation and makes each work step of the image editing process visible and easy to understand. With each piece put on the wall, the panel changes its look and feel reflecting the work done by Andreas and his staff.

© Courtesy of feldmann+schultchen

For the corporate stationary a simple cut transforms the black stripe into a functional element that enables Andreas Doria to complement his deliveries with a personal touch.

© Courtesy of feldmann+schultchen

As core design element, the black stripe of Andreas Doria altogether is a key visual, a corporate design, while being the casual analog equivalent of precise digital image editing. And as its space fills individually, it comes to life – architecturally, on paper and very soon on the internet.

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Andreas Doria Post Production / feldmann+schultchen" 24 May 2011. ArchDaily. Accessed 21 Dec 2014. <http://www.archdaily.com/?p=136995>
  • http://www.toga-design.de Webdesigner

    It’s actually a cool and helpful piece of information. I’m happy that you simply shared this helpful info with us. Please keep us informed like this. Thank you for sharing.