We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Linda a Velha Primary School/ CVDB Arquitectos

Courtesy CVDB Arquitectos
Courtesy CVDB Arquitectos

CVDB Arquitectos has shared with us their proposal for the Linda a Velha Primary School in Oeiras Portugal. Follow after the break for additional images and a brief narrative from the architects.

Goal: to develop public space through the integration of the different parts of the program and its relation with topography.

Courtesy CVDB Arquitectos
Courtesy CVDB Arquitectos

By grounding the building through its library and hosting the school on the upper floor we develop a public park on the ground floor, whose limits the building defines, which allow us to bring public life into the visual (but not functional) core of the school and thus creating public space that serves the surrounding neighborhood.

Courtesy CVDB Arquitectos
Courtesy CVDB Arquitectos

Consequently, by locating the school and kindergarten in just one level we easier its functional organization, avoiding up and down movements inside the school, and directly connecting the whole floor with the leveled playground on the upper side of the site.

Courtesy CVDB Arquitectos
Courtesy CVDB Arquitectos

Site Plan
Site Plan
Cite:Hank Jarz. "Linda a Velha Primary School/ CVDB Arquitectos" 17 May 2011. ArchDaily. Accesed . <http://www.archdaily.com/134872/linda-a-velha-primary-school-cvdb-arquitectos/>