We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Buyeo Premium Outlet / Yamasaki Ku Hong Associates Design Lab

Courtesy Yamasaki.Ku.Hong Associates
Courtesy Yamasaki.Ku.Hong Associates

Yamasaki Ku Hong Associates Design Lab has been awarded first prize for the invited design competition for a new landmark shopping center in Buyeo, Korea. Additional images of the project and the architects process can be viewed after the jump.

The Client Lotte’s design competition objective is to find a design that satisfies the three missions:  New Landmark for Buyeo, the old capital of Korea; Fun Place, Lotte’s corporate direction for new shopping malls; Eco Design. Because the project site sits next to the old palace of Bakje, one of the three dynasties settled in Korean Peninsula 2000 years ago, we were trying to find a solution for ‘Old’ and ‘New’ to coexist; ‘Landscape’ as ‘Architecture’ was the theme for this project.

Courtesy Yamasaki.Ku.Hong Associates
Courtesy Yamasaki.Ku.Hong Associates

A linear band of shops are connected to form a ring-like structure that are deformed to fit into the eastern part of the site; thus created are three distinctive inner court-yards. The outer walls of the band are stone-clad so that it resembles the old castle walls and the roof of the shopping block is a ‘grand’ plaza park that provides visitors a new resting area.

Courtesy Yamasaki.Ku.Hong Associates
Courtesy Yamasaki.Ku.Hong Associates

The notion of ‘Landscape’ as a new form of ‘Architecture’ allows us to focus inner courts to be expressed as a ‘modern’ creature that has a life of its own; this duality satisfies a problem of mixing old and new – the roof garden and the exterior stone walls are to act as an old castle’s remnants.

Site
Site

Three court yards have different characteristics not only in the size and proportion but also in functional usage – to reflect different shopping categories and events; this design is based on the notion that shopping is no longer a mere process of ‘buying’ and ‘selling’ but an ‘entertainment’ and ‘cultural experience’.

Basement Plan
Basement Plan

Architect: Yamasaki Ku Hong Associates Design Lab Program: Shopping Mall Location: Gyuam-myeon, Buyeo-gun, Chungcheongnam-do, Korea Status: 1st Prize Winner – Invited Design Competition Partner-in-charge: Tae Sun Hong, Won Jin Kim, Chan Park Team: Jong Seok Kim, Ki Wan Ahn, Yeo Jin Youn, Dong Soo Jang, Eun Jeong Kwon, Mi Ji Lee, Jong Nam Kim, Jang Do Ki Site area: 74,698 SM Building area: 16,569 SM Total floor area: 39,964 SM

First Floor Plan
First Floor Plan
Second Floor Plan
Second Floor Plan
Third Floor Plan
Third Floor Plan
Fourth Floor Plan
Fourth Floor Plan
Roof Plan
Roof Plan
Cite:Hank Jarz. "Buyeo Premium Outlet / Yamasaki Ku Hong Associates Design Lab" 10 May 2011. ArchDaily. Accesed . <http://www.archdaily.com/133372/buyeo-premium-outlet-yamasaki-ku-hong-associates/>