We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

St. Kristoforus Kindergarten / Chrystalline Artchitect

  • Architects: Chrystalline Artchitect
  • Location: Jalan Padang, Jakarta 12970, Indonesia
  • Architects: Chrystalline Artchitect
  • Principal Architect: Mr. Christophorus Jauhari
  • Team Design: Suryo Adi W., Ade S.
  • Lighting Design: Chrystalline Artchitect
  • Area: 1200.0 sqm
  • Project Year: 2010
  • Photographs: Courtesy of chrystalline artchitect

Courtesy of  chrystalline artchitect Courtesy of  chrystalline artchitect Courtesy of  chrystalline artchitect Courtesy of  chrystalline artchitect

From the architect. Constructed three stories high, with level one designed for principal’s office, swimming pool and playgrounds, the second floor is built for classrooms and third story is where all the facilities are located.

Courtesy of  chrystalline artchitect
Courtesy of chrystalline artchitect

The design of the look for the kindergarten is simple and yet, abstract. It uses a double layer skin cover made from aluminum composite shaped into a folding layer, which follows the shape of the roof. As the position of the building is toward the sun from the west, this is used to buffer the striking heat from the sun.

first floor plan
first floor plan

The structure of the building is built with high consideration towards the safety of the children. The principal’s office is specifically positioned in the first level near the playgrounds and pool to ease the principal for monitoring the children with their activities. The tile of the playground itself uses rubber tiles with 1.5 cm thickness and the swimming pool is fenced to prevent accidents with the children.

Courtesy of  chrystalline artchitect
Courtesy of chrystalline artchitect

Vertical circulation is constructed with inclining ramp covered in rubber carpet to ensure the safety of children from falling off the stairs. The handrail is placed between the ramps, and can be used with.

Courtesy of  chrystalline artchitect
Courtesy of chrystalline artchitect

The school uses natural lightning from the skylights to light up the space within the school.

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite:"St. Kristoforus Kindergarten / Chrystalline Artchitect" 30 Apr 2011. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/130764/st-kristoforus-kindergarten-chrystalline-artchitect/>