We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Light Box / WE architecture

Courtesy of WE architecture
Courtesy of WE architecture

Copenhagen-based We architecture recieved third prize in the competition for the extension of an existing high school in Falkonergården. More images and architect’s description after the break.

Light Box is an extension of the existing high school of Falkonergården. The building is a Danish international style complex worthy of preservation. As a result of increasing popularity and the addition of an athletic department, Falkonergården is in high lack of improved gym facilities and a larger assembly hall.

Courtesy of WE architecture
Courtesy of WE architecture

One of the most characteristic values of the school is a highly popular pergola which runs along the façade of the existing northern building. Because adding a new hall to the school would reduce the size of the courtyard, we strived to give additional outdoor space with our building. The Light Box building is pushed half-way down into the ground in order for the roof to blend in as an extension of the existing pergola. This provides a spacious elevated terrace with increased exposure to the sun. In order to adjust to the different height requirements of the different sports fields and to ensure appropriate lighting in the hall, we created an ivy covered light box which is penetrates through the roof. The ceiling of the Light Box can be regulated in different ways in order to accommodate the various uses of the hall.

model 01
model 01
Cite:Sebastian Jordana. "Light Box / WE architecture" 07 Apr 2011. ArchDaily. Accesed . <http://www.archdaily.com/125858/light-box-we-architecture/>