House D / Panorama + WMR

© Cristóbal Valdés

Architects: Panorama (Nicolás Valdés+Constanza Hagemann) and WMR (Felipe Wedeless+Jorge Manieu+Macarena Rabat )
Location: , Chile
Project area: 92 sqm
Project year: 2009 – 2010
Photographs: Cristobal Valdés

© Cristóbal Valdés

The project is situated in Matanzas – Chile, at the top of a cliff, 65 mts. approximately above sea level.

This house, for a couple and their son, is structured in a square volume of 9 by 9mts. Inside intersects another volume at a higher level, which is rotated 45 degrees in relation to the plan, allowing double heights and the organization of space in the first floor.

© Cristóbal Valdés

The program is ordered in a simple way, a single space for the living room, dinning room and kitchen and on the back a sleeping area and the stairs to the second floor. Then, to the side and facing north the terrace, partly enclosed, allowing the users to be outside the days of extreme wind. Finally, in the diagonal volume, the room and toilet.

Three defined sectors as the result of the orientation to the panoramic views of the landscape, the isle, the beach and the forest in front of the ocean.

Cite: "House D / Panorama + WMR" 07 Apr 2011. ArchDaily. Accessed 19 Sep 2014. <http://www.archdaily.com/?p=125527>

3 comments

  1. Thumb up Thumb down 0

    Whats up with that uneccesary wall at top right of the first floor plan?! It’s blocking the view of the ocean!! Wouldnt that be a daily annoyance?

Share your thoughts