The Gourmet Tea / Alan Chu

© Djan Chu

Architects: Alan Chu
Location: , Brazil
Project area: 90 sqm
Project year: 2010 – 2011
Photographs: Djan Chu

© Djan Chu

The colors of the little tins of the 35 blends offered by “the gourmet tea” are the inspiration for the first teahouse of this brand.

The design aims an economic solution to rapidly transform the small house into a concept store.

plan

The walls were peeled, the structure and the bricks which became apparent were painted with white color, the original floor was maintained, the roof was lowered in order to eliminate interference of the beams and allow the indirect and continuous lightning which sweeps the walls emphasizing the depth of the long and narrow space of the building.

© Djan Chu

The only furniture made of plywood on which a colorful adhesive was applied, organizes all the space of the shop. It gathers balcony, store, box, tidbits and staging area.

© Djan Chu

The minimalist organization of the space associated with the simplicity of finishes allows the product (tea) stands out in a precise and smooth way.

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "The Gourmet Tea / Alan Chu" 24 Mar 2011. ArchDaily. Accessed 24 Jul 2014. <http://www.archdaily.com/?p=122006>

2 comments

  1. Thumb up Thumb down 0

    Hello, I am planning a store on the and I used this as a case study the Gourmet Tea. May I know the name of the lamps that are used in the store?

Share your thoughts