House in Charentilly / RVL architects

© Jean-Charles Liddell

Architects: RVL architects
Location: Charentilly, France
Project area: 105 sqm
Photographs: Jean-Charles Liddell

© Jean-Charles Liddell

The plot is located outside the center of the village commune Charentilly not visible from the tower of the church, it is in the area of protection of historical monuments.

Located in a subdivision in progress, the developed land, a field in fact has a steep incline (down in a South-North). Access to land is high in part on the south side.

© Jean-Charles Liddell

The environment consists of fields constructible west side, a wooded area on the north side and not building a house under construction on the east side

Contemporary, this house is a hybrid, fitting perfectly into the future suburban fabric, it takes advantage of the steep terrain, while framing the magnificent views of the site (north).

plan

This house is based on the typology of our barns (large roofs, and long forms of openings on the facades dotted with large portals) to adapt the program to a house in a rather unusual site.

The house is actually a series of « pignons » “porous” for four numbers: Both the garage ( frame in Douglas clear voice) and two of the house ( frame with glass embedded in Larch).

Cite: "House in Charentilly / RVL architects" 24 Mar 2011. ArchDaily. Accessed 20 Apr 2014. <http://www.archdaily.com/?p=121957>

1 comment

  1. Thumb up Thumb down 0

    Such a simple yet powerful formal statement. Would love to see some finished interior shots.

Share your thoughts