We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Vocational Education Center / Durisch + Nolli Architetti

© David Willen
© David Willen

© Tonatiuh Ambrosetti © Tonatiuh Ambrosetti © David Willen © David Willen

  • Client: Società Svizzera Impresari Costruttore
© David Willen
© David Willen

From the architect. The project fits the given program in one, single building set at the edge of the plot of land. The building is a single volume, composed of a serial repetition of simple elements. The traditional typology is here characterized by the raising of the complex on a platform and the space below answers the necessity of parking spaces and different storage.

© David Willen
© David Willen

The cover space is marked by the way to the parking entrance and, along the West side, by a second entrance for loading trucks and its flexibility for use is outstanding; it offers more outdoor cover spaces than originally requested, that could be used for many activities. The access to the platform is simple, three ramps are located next to the laboratory entrances that lead to the upper level. On the North side a freight lift for goods and disabled people can be found.

© David Willen
© David Willen

The volume containing the workrooms and teaching rooms is designed to be simple, flexible, and functional. Somewhat like an industry building where students and teachers can experience a professional environment. The big north-facing sheds guarantee the perfect light for any training activity and the closed working spaces help capture the attention.

elevation
elevation
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite:"Vocational Education Center / Durisch + Nolli Architetti" 08 Mar 2011. ArchDaily. Accesed . <http://www.archdaily.com/117425/vocational-education-center-durisch-nolli-architetti/>