Christ Episcopal Church / Studio B Architects

© Raul J. Garcia

Nicknamed the ‘Quonset Hut’ for its unique barrel-shaped nave, the original Christ Episcopal Church was constructed in 1962 in ’s Historic West End. After numerous alterations and minor additions, the CEC sought to unify and update the aging and inefficient structure through a significant renovation and addition effort. This historic preservation, remodel and addition had to first receive approval from Historic Preservation Committee.

Architects: Studio B Architects
Location: Aspen, Colorado,
Project Area: 9,000 sqf
Project Year: 2009
Photographs: Raul J. Garcia, Derek Skalko

© Raul J. Garcia

Using the existing church’s modernist roots as cues, the addition differs in form and scale to compliment the historic resource. The design enhanced the worship and fellowship facilities for the church’s growing congregation, and provided administrative, hospitality and support spaces for church staff. This has allowed the church to continue its significant contributions to the Aspen community, to minister to its congregation’s spiritual needs and to maintain its long-standing identity in Aspen’s West End.

construction diagram

The exterior is composed of chiseled stone, zinc, translucent glazing, and cedar siding.

floor plans
© Derek Skalko
© Derek Skalko

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Christ Episcopal Church / Studio B Architects" 02 Mar 2011. ArchDaily. Accessed 21 Oct 2014. <http://www.archdaily.com/?p=116263>
  • jdcarling

    very nice! I likes

  • http://www.cottagepositif.com Jean-Yves MESNIL

    very great retrofit :-) the religious caracter of the building is magnified…