ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Veterinary Clinic
  4. Portugal
  5. Posto 9
  6. 2009
  7. Veterinary Clinic / Posto 9

Veterinary Clinic / Posto 9

  • 01:00 - 19 February, 2011
Veterinary Clinic / Posto 9
Veterinary Clinic / Posto 9, © Filipe Oliveira
© Filipe Oliveira

© Filipe Oliveira © Filipe Oliveira © Filipe Oliveira © Filipe Oliveira +23

  • Architects

  • Location

    Campo Grande, Lisbon, Portugal
  • Architects

    Posto 9
  • Project Team

    Arq. Joana Ribeiro, Arq. André Ferreira
  • Project Manager

    Arq. Joana Castanheira
  • Consultants

    DSD / Naesteira / Ventimonta / MR Costa / Electro Emergência Amorim Lda / Pinde Lda / Futureng / Pentium
  • Client

    ULHT
  • Project Year

    2009
  • Photographs

From the architect. The expansion of a space dedicated to the Veterinary course will also work as an external clinic providing animal care to the outside.

© Filipe Oliveira
© Filipe Oliveira

Has a Volume, the building develops has three parallel bodies. This division by volume, allows to group the first body to the public area, where will be concentrate the general assistance area and waiting area that his directly related with the exterior. The second Volume it’s destined to be the practical/consulting service classroom that will maintain a connection with both areas, the public and the private space for administrative offices and relocation of animals (third body).

© Filipe Oliveira
© Filipe Oliveira

These three interconnected volumes actually represent levels of public access, and access to clinics is possible for clients from the waiting room and for professionals through the access zone linking the administrative services, recovery space and the chirurgical area located in the building to expand.

© Filipe Oliveira
© Filipe Oliveira

There was also the concern to make a comfortable space considering the animals and their owners, particularly in the choice of colors, trying to not make the environment too effusive.

© Filipe Oliveira
© Filipe Oliveira
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Veterinary Clinic / Posto 9" 19 Feb 2011. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/112113/veterinary-clinic-posto-9/>