Jardin de Jade Restaurant I / P A L Design Consultants

©

Architects: P A L Design Consultants Ltd
Location: , China
Project area: 20,000 sq. ft.
Photographs: Courtesy of P A L Design Consultants

© P A L Design Consultants

This Chinese restaurant breaks away the typical form of Chinese restaurant where the ‘Arc’ concept is inspired throughout original square site aimed at the creation of space extension. With low ceiling and a paucity of natural light, the project’s challenges included a flexible use of space by open plan. To enhance indistinct vision with privacy, partitions are absence, but the banquet seat area is encompassed by see-through versatile mesh.

floor plan

Curve lines expand the endless boundaries look high ceiling. Orange, a branding colour makes an exploration on the feature wall and carpets with contrasting colour white to lend a dramatic and playful invention to the whole.

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Jardin de Jade Restaurant I / P A L Design Consultants" 11 Feb 2011. ArchDaily. Accessed 25 Oct 2014. <http://www.archdaily.com/?p=110438>