Private residence in Geneva / Charles Pictet

  • 01:00 - 11 January, 2009
  • Architects

  • Location

    Colony Park, Officers Colony Rd, Saidu Sharif, Pakistan
  • Architects

    Charles Pictet Architecte FAS SIA
  • Collaborator

    Anjéla Aubert, architecte DPLG
  • Engineering

    ESM, Jérôme Ponti, Genève
  • Area

    800.0 sqm
  • Project Year

    2005

Private residence in Geneva / Charles Pictet Private residence in Geneva / Charles Pictet Private residence in Geneva / Charles Pictet Private residence in Geneva / Charles Pictet +10

From the architect. Standing on a steeply inclined plot of land, this house articulates its layout of over 800 sqm in two volumes. 

The two-level residential area in light-colored masonry is set on a dark-hued base that neutralizes the slope of the terrain and houses the building mechanicals. 

The facades are made of colored in-situ concrete. The exterior woodwork is made of oak.

Cite: "Private residence in Geneva / Charles Pictet" 11 Jan 2009. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/11041/private-residence-in-geneva-charles-pictet/>