Copper Haus / assemblageSTUDIO

© Drew Gregory

Architects: assemblageSTUDIO
Location: Las Vegas, , USA
Landscape architect: Attanasio Landscape Architecture
Project area: 8,000 sq. f.t
Project year: 2009
Photographs: Drew Gregory

elevations 02

The project is alongside Bear’s Best golf course at the base of the Red Rock Mountains with views to the Las Vegas Strip. The site is split by a dramatic level change running from the front to back of the site. The design fits into the berm enabling a daylighting of all levels.

© Drew Gregory

The design offers connections throughout to the exterior. Moving from space to space, one sees vast perspectives or framed views of the surrounding environment and manmade courtyards. The views culminate in a roof deck which offers unrestricted views to the mountains, course and valley below. The massing of the residence is connected through a material banding that folds from roof to wall to floor. The upper level is supported on walls to form a grounding to the design.

Cite: "Copper Haus / assemblageSTUDIO" 01 Feb 2011. ArchDaily. Accessed 16 Apr 2014. <http://www.archdaily.com/?p=107357>

2 comments

  1. Thumb up Thumb down +1

    Love the way the volume is expressed through the facade. The extruded volumes and lines in the levels make for a fun “read” of the building.

    Also, kudos for the use of meterial as the building really blends into the sandy, rocky surroundings. Nice project overall.

  2. Thumb up Thumb down +1

    gorgeous photos, awesome sections. The use of these materials are appropriate for the desert. Glad to see rammed earth being used. Can’t wait to see more work!

Share your thoughts