We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

City Cemetery Presov – Svaby / STOA Architekti

The City Cemetery is designed as a forest park – a green oasis in the residential area.  Therefore, it is no longer a strictly monofunctional structure.

RMDM House / RMDM Architectes

On the border of the historical flea market in Saint-Ouen, this small mixed-use building – architecture studio office and collective housing, is set in a typical suburban fabric, defined by heterogeneous and relatively low-rise buildings. The very first difficulty in the project conception was to integrate the building in the small plot of land while respecting as much as possible its residential environment. The graduating height of the five-story volume makes it possible to associate a dwelling to the north and a townhouse to the south. The footprint leaves free space to a 50 m² courtyard which represents a breathing space into the dense fabric and creates a transparency towards the city.

Narva Study Centre of the Estonian Academy of Security Sciences / 3+1 Architects

The main idea of the building was to fit into the surrounding environment, also creating a completely new context for the city of Narva. The architectural concept consists of two parts. The first deals with the connection between the typology and the location of the building, and the second with the form in which the strict uniform structure of the building and the contrasting flexible change of the landscape meet.

Warot Building / B-ILD

Warot Building is the latest addition to the public facilities of the village of Winksele. It hosts a wide range of activities in a carefully designed multifunctional hall. The building is situated on an existing sports campus that is surrounded by rural landscape and public facilities. The large bay window and the covered outdoor space activate the adjoining fields for play.

CUBE Temporary Exhibition Pavilion / urban curators + Iegor Shtefan

The pavilion for the Revolution of Dignity Museum is a short-span project to galvanize the transformation of the surrounded landscape. Since 2018 when the two best projects for the Museum Building and of Memorial for the Heavenly Hundred Heroes were selected through competitions nothing happened. While collective memory of recent events is still waiting for the comprehensive spaces, people go to the site every day for remembering and gathering. Moreover, the State Intuition, Museum of Dignity, requires the space for events and activities. The best idea is to do the transformation right on the construction site of the future Museum, 150 meters far from Independence square. The triggering moment for the pavilion was the Revolution’s 5th anniversary on November 21, 2019. We’ve been invited to the project one and a half months prior to this date.

Evisa School Porch / Orma architettura

Evisa is a secluded mountain village of 200 souls, with limited access to construction materials and strong meteorological constraints. However, there is an abundance of local resources, such as a Laricio pine and chestnut trees forest and the ancestral know-how of local craftsmen, which were of tremendous economic significance and made Evisa the capital of the micro-region. The completion of this project is the result of a consensual relationship with the client.

Maidla Nature Villa / b210 architects

Inspired by wild nature, placed on the edge of a bog, this building is nothing like your regular hotel room. It is located among birch trees, with bogland flooding knee-deep during high water – making it possible to start a canoe trip straight from the terrace. A boardwalk leads to the terrace in front of the elevated house.

Hotel Graace / Christian Bauer et Associés Architectes

“Stepping through the dark gates, an atmosphere of green calm embraces you, gently disconnecting you from the rush and noise of the city.” The owners' intention of Hotel Graace is thrilling. Staged on an old factory site within an urban perimeter block the twenty-eight modular hotel rooms are linked together by a unique open space.  Set underneath the ancient steel-work construction, the hotel presents itself with lots of green outdoor spaces. In addition to the small courtyard in between the two wings, common areas on the first floor lead up to the fully green roof terraces. 

Tetris Hall Apartments / A. Pashenko Architects + KAN Development

The residential project Tetris Hall consists of two 25 - storey towers which are connected by a bridge at the roof level. The project has been developed on a dense site in the prestige business district of central Kiev. The site benefits from close proximity to major cultural and entertainment venues and all the amenities which lie within walking distance. The magnificent panoramic views from each apartment and the modern lifestyle offered by the building’s unmatched private amenities, in combination with the easy access to the center of Kiev, make the Tetris Hall a highly desirable destination for residents and visitors.

Spijkerkwartie Terraced Houses / Atelier Kempe Thill

Towards high-density low-rise. This project is in its core a typological experiment: a maximum of individual homes with private gardens on a relatively small urban plot; a model for the development of more compact settlements with a density of approx. 40 houses per hectare. It aims to offer an alternative to living on the periphery of big cities for people who would like to live in a private house in a more urban context. The project tries to find answers to the typological challenges inherent to high-density low-rise developments:  How much individuality is possible? How much privacy is necessary? How much collective form is required? How much community and social interaction is desirable?

Renovation of Castle Grad / ARREA architecture

Castle Grad is one of the biggest castles in Slovenia. It lies in the northeastern part of the country and is very well connected with both neighbouring countries Austria and Hungary. It is a huge structure. Legend says it has 365 rooms, equal to 365 days of the year in three storeys developed around a central two-level courtyard. 

CIME Conductive School / ATELIER 229

A group of parents with children with motor disability is at the origin of this school's project. Looking for a high school with conductive pedagogy in the Brussels Region for their children, they concluded that if they wanted one, they would have to build it themselves. They teamed up with LA CIME school to make it possible and contacted the architects A229 to design the future school.

South Wing Expansion - Athens International Airport / Alexandros N. Tombazis and Associates | AVW Architecture

The Expansion of the main terminal building of Athens International Airport (AIA) was instigated by the new European Security Regulatory Framework enforced in 2019, in order to cover a critical increase in Extra Schengen’s operational needs. The terminal building, approx. 168.000 sqm and almost 800m in length, had to extend by an additional 10% to cover the additional capacity requirements.

Renovation of the Spassky Bastion and Church Public Square / AER

The new landscape connects the Church of the Savior on Berestove (XII c.) with adjacent bastion of the Pechersk fortress (XVIII c.). The vicinity of two monuments was controversial. Rainwater from the rampant flooded the church. The archaeological research of the church dug a part of the rampart. The conflict had to be settled through landscape design.

Landesklinikum Thermenregion Mödling / Architekt Katzberger + Habeler & Kirchweger Architekten

The project subtly integrates the large volume of a polyclinic into a suburban neighborhood. It complements the latest medical technology with the consideration of emotional demands through the offer of light-flooded rooms, clear internal routing and a harmonious material and color concept. 

Pharmacy on Dzirciema Street / Substance

The new pharmacy on the corner of Jurmalas gatve and Dzirciema street is not just a building, but rather a peculiar hybrid between an environmental installation and a building. Its overall image is modest and conceptually assertive, but at the same time keenly different from the surrounding urban environment and attractively expressing the contents of the building.

Albanian Carpet / Casanova + Hernandez Architects

Shiroka is a fishing village located on the shores of Shkodra Lake, near the border with Montenegro. Its inhabitants lived for centuries from the lake, men fishing with small rowboats and women tending orchards and weaving carpets by hand. The reaction to the end of a communist regime that had deprived citizens of living from traditional “private” activities was widespread mistrust in the public sphere, which led to a period characterized by uncontrolled occupation and privatization of public space. As result, the public space of the waterfront of Shkodra lake was occupied with illegal constructions such as private houses, restaurants, private parking areas, and kiosks. “Albanian Carpet” returns the waterfront to the citizens demolishing the illegal constructions, opening the views over the lake, and creating an alive public space with a domestic character.

H77 / The Diamond House / 314 Architecture Studio

Sitting at the foot of the Hymettus mountain, the H77 house is a private four storey residential building in Voula, a southern suburb of Athens, Greece. Thanks to its strategic position towards the sea and upper lands, this 300 sq.m. house is designed as an extroverted residence with adaptable features. The design is a result of strict plot specifications, as well as the studio’s admiration of the traditional Japanese origami craft. Hence, the folding surfaces and sharp edges of the final volume interact with the surrounding rocky terrain and natural vegetation.