Nove / Antonio Citterio Patricia Viel

NOVE is a 7/10-story office building in the center of Munich in the privileged new area of Arnulfpark, 10 minutes from the central station and close to the major points of interest in the city. On a floor area of 27,500 sqm, the building provides space for 1,300 jobs. The building is planned primarily for office use. On the ground floor, this is complemented by a restaurant and bar, shops/showrooms and conference areas. Two large patios are available to all users of the building: one with water features and informal meeting areas and one which creates a more contemplative and calm atmosphere, following the design of Enzo Enea. A penthouse level offers special office-areas with terraces and roof gardens. The building is topped with a vegetated green roof.

Tinel Vacation Houses / SODAarhitekti

The steep and narrow plot with relatively small area and northern slope lead to architectural solutions creating a pleasant living environment. The design meets the original value of local architectural heritage such as simplicity, functionality and appropriate human scale.

Cork Screw House / rundzwei Architekten

A base made from rammed concrete
Office principals Andreas Reeg and Marc Dufour-Feronce place special attention on the local connection of their buildings.e for the lower ground living levels. The outdoor walls of the long stretched pool are also lined with the material. The base was supposed to look and feel “like it was excavated”, explains architect Andreas Reeg. The century old construction material is traditionally applied in layers and then manually compacted. This results in an open, porous and characterful textured surface.

The New Glenstone / Thomas Phifer and Partners

Located on 230 acres in Potomac, Maryland, near Washington, DC, Glenstone is a museum of modern and contemporary art that offers visitors a seamlessly integrated experience of works from its collection, architecture, and landscape. Its first exhibition building, known as the Gallery, was designed by Charles Gwathmey of Gwathmey Siegel & Associates Architects and opened to the public in 2006. The natural setting, designed by Adam Greenspan and Peter Walker of PWP Landscape Architecture, incorporates major works of outdoor sculpture within rolling meadows and unspoiled woodlands. Admission to Glenstone is always free. Visits are scheduled, to ensure that guests can have an unhurried, intimate engagement with the artworks and environment.

Wenzhou Central Park Culture Club / Lacime Architects

The project is located at Sanyou Road, Lucheng District, Wenzhou City, just one road from the city axis of "City Government - Century Square". The land is long and narrow, backed by high-rise residential quarters and facing the green axis park. In the same position as this billboard, a R&F Central Park Club will be built to be used as a living room and cultural display in the city.

Millet Vinegar Museum / Zhanghua Studio, AATU

Located in Zibo city, Shandong province, the small rice vinegar museum is reconstructed and expanded on the basis of Shandong HUAWANG brewing co., LTD. (formerly known as Zibo WANGCUN brewing factory).

German Design Council Announces winners of the Iconic Awards 2018: Innovative Architecture

The German Design Council has announced the winners of the Iconic Awards 2018: Innovative Architecture. The awards honor superb examples of interaction between disciplines through an independent architecture and design competition. The Iconic Awards 2018: Innovative Architecture focus on internationally outstanding construction projects, innovative interior and product design as well as compelling communication in an architectural context. The focus is on holistic production and on the interaction between the trades in the context of architecture.

Faculty of Architecture and Environmental Design / Patrick Schweitzer & Associés

The architecture Practice Patrick Schweitzer & Associés responded to the international call launched by the Government of Rwanda in March 2012 for the construction of the new Faculty of architecture in Kigali. This school covers an area of 5 600 square meters and has the capacity to accommodate 600 students. It is located in the University of Rwanda’s College of Science and Technology campus in Nyarugenge District. The works started in early 2017 and were completed at the end of 2017.

Residence Rabbit / BOONDESIGN + T.R.O.P : terrains + open space

'Residence Rabbits' is a home of a landscape architect, his wife and their young son. Because the owner is a landscape architect, his brief to the architect was that he needed ‘a house with a series of courtyards. The architecture was created within basic design principles to deal with Thailand’s extreme climate. Series of white walls were proposed in the East+West axis. The solid walls create blockage to the strong afternoon sunlight from the South. Rooms are integrated between those walls. With full glass windows, every room has 2 garden views towards the East and the West. The house has two and a half stories with double volume at living and dining area. Two study rooms, for the owner and his wife, were placed on top of a guest bedroom and main restroom. Two bedrooms were located above the living room and the dining room. Between the living room and the main restroom, ‘V’ shape court was strategically proposed to bring light and space into the house.

Teatr na Podoli / Drozdov & Partners

The construction of Teart na Podole started back in the 90s and has remained abandoned ever since until recent private initiative has come into play. The newly-proposed renovation project suggests considerable changes to the previous building. Its functional character has undergone significant transformations as the theater has evolved from an exclusive “palace” into an inclusive public space. Almost the whole layout scheme has been altered, together with most of the levels, which has greatly simplified the interaction between the theatre itself, its guests and the city. The fly loft and the stage are the only volumes that have remained intact.

Yunyang Civil Activities Centre / Tanghua Architect & Associates

The design consists of a building complex, an open plaza and a bridge. A three by three grid system integrates nine courtyards as a whole. It slopes down to fill the gap between the mountain and the River, both in terms of the horizontal span and the vertical height difference on both sides of the site.