the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Outdoor Light Studio and Storage Space | Rodeca
Navigate products using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Products
  3. Residential Applications
  4. Outdoor Light Studio and Storage Space

Outdoor Light Studio and Storage Space | Rodeca

Share in Whatsapp
  • Use

    Facade cladding
  • Applications

    Residential studio
  • Characteristics

    High impact thermoplastic, translucent, ball-impact resistant, light-weight, high temperature resistance, anti-glare daylight, UV protection
Ask for more information / Quote
You have to type a valid name
You have to type a valid email format
You have to type a valid phone number
You have to type a message longer than 10 characters
I agree to the Terms of use and the Privacy Policy.

More about this product

Project: Outdoor light, studio and storage space
Architect: NATAAS
Contractors: Vink Norway AS
Location: Nesodden, Norway
Built: Completed in 2016
Manufacturers: Rodeca GmbH
Products Used: Translucent building elements - light-weight polycarbonate tongue and groove panels.

The story of the annex started when the outside light at the front door of the town house at Nesodden, Oslo, stopped working.

The result is a small structure consisting of 1) a studio space, 2) an LED bulb, and 3) a translucent west wall with a 9 m2 channel plastic as the new outdoor lighting source.

The existing storage room was turned into a new bathroom and the indoor studio/guest room was converted to a larger living room. The 15 m2 building is located on a narrow space north of the main entry to the house. The studio has a simple wooden construction and uses very few materials. The exterior cladding, roofing, and underside is film faced plywood, the west wall (the outside lamp) consists of Rodeca's translucent building elements, and the interior is covered with OSB (Oriented Strand Board).

The translucent wall facing west welcomes visitors with a soft luminous façade when it is dark. During daytime, the same translucent wall allows a warm natural light into the studio that shifts with every hour of the day.

Ask for more information / Quote

You have to type a valid name
You have to type a valid email format
You have to type a valid phone number
You have to type a message longer than 10 characters
I agree to the Terms of use and the Privacy Policy.
Thank you for your interest in this product! Maybe you'd like to request a quote for these similar products?
You have already requested information about this product.

Related Products

Egger building products in residential and holiday home Saloon

EGGER

Fatima Mansions Refurbishment

Rodeca