Zoom image | View original size
Situation and Volumes Organization. Located near the boulevard Hamid el Ghazali which connects the city center of Sousse to the peripheral belt, the GSU is located in a new district in full development. Frames of open views to the sky take advantage of a still low urban landscape. While reinforcing the safety of the various spaces and particularly that outside, namely courtyards and covered areas, the design of volumes and their interweaving with the plant is part of an environmental approach optimizing ventilation and natural lighting thanks to solutions simple, sober, efficient, and durable. The organization of the buildings, based on a deliberately low volume (garden level / upper ground floor / first floor) despite the relative cramped nature of the terrain, is intended to be very readable from the outside as well as from the inside, giving everyone a clear understanding of the program while respecting their objectives of fluidity and capacity for development. View more View full description
Share Share