Zoom image | View original size
Apunctuated “hole” becomes a garden.House and atelier with gardens that brings light and air inside. The project site is a narrow strip with 9m width facing the street and 26m deep. There we first established a “shell” of maximum volume within the height limitations and setback guidelines. Then we punctuated “holes” to desirable places of the “shell” volume where it was agreed suitable to incorporate natural light and wind. Inside the “hole”, we created garden with plants that relates to its adjacent room; a “sunken garden” at the basement, an “acorn garden” on the ground floor and “dining garden” on the second floor. By “breaking” the top of the shell, we placed a “sky garden” at the rooftop. All the dispersed gardens are linked with an exterior stairway. At the deep southernmost part of the site, there is a 7m tall oak tree as the house’s symbol tree. We have planted the tree in prior to the foundation work since it would be impossible to reach the deepest area of the site after the structure of the house is erected. We could say that the oak tree was watching over the house since the start the construction. View more View full description
Share Share