We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Computational Design: NEXT 3.0

Computational Design: NEXT 3.0

The Past, Present & Future: An Online Interactive Conference With Global Frontiers. Two-Day Online Conference with Live Presentations, Tutorials, Interactive Sessions, Live Mentorship & Panel Discussions. A collaborative initiative by ParametricArchitecture (PA) with rat[LAB]EDUCATION, DesignMorphine, A>T

Computational Design: NEXT is a collaborative initiative by some of the global frontiers of Computational Design to open up an Online Learning platform as a comprehensive ONLINE CONFERENCE comprising of discussions, dialogues, tutorials and mentorship to a global audience through thought-provoking and meaningful dialogues curated by ParametricArchitecture (PA), one of the leading media platforms focusing on Computational Design and its various subsets.

The first iteration of online conference CD NEXT 1.0 took place on 13-14 June 2020 and brought forth all collaborators on a single platform in a power-packed 2-day dialogue with live tutorials and mentorship for designers for an immersive learning and knowledge-building experience.

CD NEXT 2.0 took the next step on 26-27 September 2020, taking cues from the inaugural conference and expanded to bring forth collaborative workshops, guest lectures on Advanced Computational Design, showcase of inter-disciplinary approaches by renowned experts and personal interactions through panel discussions revolving around Emerging Technologies in Design.

NEXT 3.0 takes another step to delve into new age design technologies by global advocates of technology and is scheduled to take place on 23-24 January 2021 (Saturday & Sunday) as a 2-day conference with workshops, panel discussions, tech demonstrations and discussions.

When: 23rd & 24th January 2021 (Saturday & Sunday)
Where: ClickMeeting platform, hosted by PA

Programme Outline
Day 01: Saturday, 23rd January 2021
[Time Zone: GMT]
All sessions / tracks are led by the following panellists, unless specified otherwise:
– Hamid Hassanzadeh (Turkey/Iran) – Founder & Editor in Chief, Parametric Architecture)
– Sushant Verma (India) – Co-founder & Design Head, rat[LAB] Studio
– Arturo Tedeschi (Italy) – Founder Architect & Computational Designer, A>T
– Michael Pryor (USA) – Design Director & Computational Designer, DesignMorphine

Welcome Note & Set-up
12:00 PM – 12:15 PM GMT

Track 01:
Introduction to NEXT 3.0: Setting Up Conference Theme & Context (Individual Presentation)
12:15 – 13:15 GMT
Duration – 60 Minutes
• The future of computational design in all industries: Arturo Tedeschi
• Implementation of computational tools in large scale projects: Sushant Verma
• To what extend the coding and computational design helps designers: Michael Pryor
• The emergence of Virtual Reality in architecture: Hamid Hassanzadeh

Guest Speaker 1: Volkan Alkanoglu (Lecture + Q&A)
13:15 – 14:15 GMT
Duration – 60 Minutes
• A presentation of works by Volkan Alkanoglu showcasing a journey of integration of technology in design.
• Showcase of works
• Q&A + Interaction with Moderator

Guest Workshop 1: Cherylene Shanpliang – Maya + Enscape
14:15 – 15:45 GMT
Duration – 90 Minutes
– Demonstrative Workshop on Coding / Computational Design / Generative Design by Cherylene Shanpliang.

Break time for 15 minutes.

Track 02:
Guest Speaker 2: Moritz Waldemeyer (Lecture + Q&A)
16:00 – 16:45 GMT
Duration – 45 Minutes
– Philosophy of playful experimentations by forging links between technology, art, fashion and design

Guest Speaker 3: Ján Pernecký – Subdigital (Lecture + Q&A)
16:45 – 17:30 GMT
Duration – 45 Minutes
• Embracing the power of computation to create architecture, design and art. Subdigital produces sophisticated material objects that embody their clients’ vision.
• Showcase of works
• Q&A + Interaction with Moderator

Guest Workshop 2: Hussain Almoussawi – 3Ds Max
17:30 – 19:00 GMT
Duration – 90 Minutes
– Demonstrative Workshop on 3D Modeling design by Hussain Almoussawi.

Guest Speaker 4: Niccolo Casas (Lecture + Q&A)
19:00 PM – 19:45 GMT
Duration – 45 Minutes
• Emergence of digital technologies and additive manufacturing in architecture and Fashion
• Intersection of architecture, art and science via the application of emergent digital technologies and additive manufacturing.
• Showcase of works
• Q&A + Interaction with Moderator

End of Day 1: Endnote By Hamid Hassanzadeh
19:45 – 20:00 GMT
Duration – 15 minutes

Day 2: Sunday, 24th January 2021
[Time Zone: GMT]
All sessions / tracks are led by the following panellists, unless specified otherwise:
– Hamid Hassanzadeh (Turkey/Iran) – Founder & Editor in Chief, ParametricArchitecture)
– Sushant Verma (India) – Co-founder & Design Head, rat[LAB] Studio
– Arturo Tedeschi (Italy) – Founder Architect & Computational Designer, A>T
– Michael Pryor (USA) – Design Director & Computational Designer, DesignMorphine

Welcome Note & Set-up
12:00 PM – 12:15 PM GMT

Track 3:
Collaborative Workshop (Michael Pryor + Sushant Verma) – Bridge Design – Using Grasshopper3d + MAYA
12:15 – 13:45 GMT
Duration – 90 Minutes
Michael Pryor & Sushant Verma would run a collaborative cross-platform workshop that shuffles Computational Design methods from one technique to another, integrating to build a Bridge through multiple techniques of computational overlaps. Each tutor shall build upon the programme based on rational decision-making aided by computational tools, right from seating design, sightline optimization, structural skin design, environmental design integration, panelization, etc. as a part of an integrated and collaborative process. Real-time collaboration would be demonstrated between the tutors and with workshop participants to design a complex bridge using computational design methods. Taking cues from multi-scalar workshops taught in NEXT 1.0 and NEXT 2.0, this workshop transcends into new spatial experimentation for designers.

Guest Speaker 5: Aldo Sollazzo – Noumena (Lecture + Q&A)
13:45 – 14:30 GMT
Duration – 45 Minutes
• Implementing innovative solutions in the fields of Robotics, 3D printing and Wearable Tech.
• Showcase of works
• Q&A + Interaction with Moderator

Guest Speaker 6: ILLUSORR Demo – Walkthrough
14:30 – 15:15 GMT
Duration – 45 Minutes
• Implementing innovative solutions in the fields of Virtual Reality
• What is ILLUSORR
• Q&A + Interaction with Moderator

Break time for 15 minutes.

Track 4:
Guest Workshop 3: James Dalessandro – Grasshopper 3D (Plug-ins)
15:30 – 17:00 GMT
Duration – 90 Minutes
– Demonstrative Workshop on Coding / Computational Design / Generative Design by James Dalessandro.

Guest Speaker 7: Valentina Sumini – Space Architecture (Lecture + Q&A)
17:00 – 17:45 GMT
Duration – 45 Minutes
• Invention of new computational design methods for multi-performance habitats, soft-robotic prosthetics to enhance mobility and dexterity in microgravity, and construction techniques using in-situ resources
• Q&A + Interaction with Moderator

Guest Speaker 8: Joseph Sarafian – FormFoundDesign (Lecture + Q&A)
17:45 – 18:30 GMT
Duration – 45 Minutes
• A presentation of works by an Joseph Sarrafian showcasing a journey of integration of technology in design and fabrication.
• Q&A + Interaction with Moderator

End of Day 2: Vote of thanks by organizers & speakers
18:30 – 18:45 GMT
Duration – 15 Minutes

Topic: COMPUTATIONAL DESIGN: NEXT 3.0
Time: 23rd & 24th January 2021, Saturday and Sunday
Where: ClickMeeting platform, hosted by PA
Duration: Two Days Conference
Format: Online
Total Hours: 14.5 Hours
Speakers: Arturo Tedeschi, Hamid Hassanzadeh, Michael Pryor, Sushant Verma + 10 other guests
Collaborators: PA, A>T, DesignMorphine, rat[LAB]EDUCATION
Registration Fee: €60
Registration Deadline: (Till 11:59 GMT, 20th January 2020)

This event was submitted by an ArchDaily user. If you'd like to submit an event, please use our "Submit a Event" form. The views expressed in announcements submitted by ArchDaily users do not necessarily reflect the views of ArchDaily.

Cite: "Computational Design: NEXT 3.0" 25 Dec 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/953953/computational-design-next> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.