Zoom image | View original size
This residential and studio building for a cohousing group of ten parties marks a further step in the revitalisation of Werkhof L57, an ensemble of historic barracks buildings, modern extensions and new buildings, which has grown into a very lively creative quarter during the last two decades. The new four-storey development occupies a plot between a modern building in exposed concrete and a historic brick building. Its height and roof shape mediate between these two neighbours, while its strictly rectangular volume respects the regular forms of the former military compound. At the same time, these lines are virtually dissolved by its subtly wavy cladding of stainless steel sheet, which reflects the surroundings irregularly and thereby lends the façade a fluid character. The units display a variety of interior layouts, reflecting the range of different ideas that individual members of the group had about the way in which they want to live and work. What they all had in common was a desire for maximum flexibility and freedom in the division and use of the spaces, also in the long term. View more View full description
Share Share