Zoom image | View original size
The project is restoration of one dwelling unit in 7 story apartment. The owner had lived for several year. They understood the room character throughout the year, such as thermal environment, natural lighting, wind ventilation and neighborhood environment. Architect designed based on all those room characters that they experienced. The apartment set on the slope and has zig-zag plan. The architect changed the room from the existing plan to L shape plan, making use of given surrounding context. The south of the room has view to school playground opposite and is surrounded natural green environment. The long kitchen counter leads to the living space with sofa which is set down from the kitchen space, as it gives a nice view to surrounded environment. They wanted to keep the kitchen as the main character of the house. So they used a long counter for kitchen, dining and living space. The long counter could be used for different purposes like desk for working or dining table. The 6m long kitchen of mortar counter is used for cooking and dining space so you could eat while cooking at the same time. The living room has L shaped sofa and step from dining space, then it is used intimate space as sitting around. From their dwelling experience they make open planning for air circulation. Using insulation and ventilation makes comfortable living environment and it minimize the use of active energy, electricity and gas etc. View more View full description
Share Share