Zoom image | View original size
Built within a historic warehouse building in the Pearl District, the new showroom for the furniture company Blu Dot was designed to preserve the spirit of the existing architecture, while creating a distinct, crafted intervention for the new display environment.  At the start of the project, the existing space was a mixture of historic features and an eclectic set of additions. While the building had a clear underlying organization, characteristic of pre-war warehouse structures, a series of renovations over its lifetime had complicated this clarity, dividing the interior space, and disrupting the logic of the exterior. Rather than try and compete with or overwrite the old, our intervention instead attempted to work in concert with the building strategically, creating clear elements that together could bring to light the building’s framework.  View more View full description
Share Share