Zoom image | View original size
Keyword: Nuclear family, library, interactive common space, oval-shape holes’ façade design, natural light and wind ventilation, surrounding green environment. The main idea of this project is to create a common space like a library, full fill with natural light and greenery in the house where people can be working and studying together and evoke many interactive activities. The house located in a street corner in Long Bien district, Hanoi, Vietnam. The owner is family of young couple with 2 small children. The model of nuclear family is very popular in Vietnam society today. They need space where can work from home while take care of their children. This encourages us to propose ideas to meet such lifestyle these days. The house has 3 stories where the common space is placed at the second floor. The doors of room and corridor of 2F are designed so they can be open next to each other that make a circulation of the movement on this floor so people easy to move around. View more View full description
Share Share