Zoom image | View original size
The project is located near the village of Tapalpa, within the forest, a house that blends into the landscape.  As a premise, it was crucial to integrate a leisure project that could gather collective activities and also offer individual spaces.  The cottage is composed of a single large volume; a linear element that adapts to its topography, placed in parallel to its contours. Is distributed in two main areas: the social area and the bedroom area. Its location always considering the existing trees.  The logic of its spaces respond to its different uses. In the social area, kitchen, dining room and living room, where the greatest visual opening is. Its design worked with the combination of activities in the same space where the carpentry was used as integral element. The bedrooms area is developed at a higher half level responding to the topography and with the premise of establishing greater privacy assisted with window systems that open and close the views in each room.  View more View full description
Share Share