Zoom image | View original size
On the border between Saint-Servan and the Bouvet basin of the port of Saint-Malo, the project should connect two environments : one urban, the other port. This small, sober and discreet architecture is an important part of the port identity of this changing district. Inspired by the image of the docks of yesteryear, it frees itself from them to play with skewed lines and offer chiseled volumes, precious and contemporary prisms. Taking up the general alignment of the street as well as that of the surrounding fabric, the building is set up at the property line overlooking rue Lecoufle. This layout creates access to the north for vehicles and pedestrians and offers a volumetric reading of three houses of similar proportions, playing on a variable direction of the building. The building is compact but, regulated by means of a volumetric triptych, allows an optimization of heat losses for an optimized management of the building's performance. View more View full description
Share Share