Zoom image | View original size
A five-storey apartment complex of 14 units was developed for a parcel along a commercial avenue near the entrance to Meguro Fudoson, a Buddhist temple. To develop a parcel relatively deep with tight frontage in central Tokyo, the main theme for drawing the plan focused on supply of daylight and airflow throughout, while retaining density and thus enhancing rents. In this regard, a void to meet the local ordinance requirement of an evacuation route and additional voids were established. The completed building comprises two volumes, front and rear, separated by open corridors installed with stairs ascending to all floors for access to the flats. The four corners of each volume are notched to establish six vertical voids that bring light down into each unit for a heartening indoor environment. View more View full description
Share Share