Zoom image | View original size
This is a project for the park – a true ‘Parks’ building. It fuses together office and depot functions for Parks Victoria in Albert Park, providing the best casework environment for staff and welcoming experience for visitors. The building is a high amenity, low energy. The building presents excellence in sustainability, integrating building and landscape – greenery is used to shade, cool, and activate the building. The project’s heart is a courtyard, bringing landscape into the centre, is a source of ventilation and light and is used for gathering and mixing. The public can walk into the central courtyard and is the park inside the building. Timber and concrete are the main materials used and are exposed. Cross-laminated timber is used for the upper-level structure and is exposed wherever possible. View more View full description
Share Share