Zoom image | View original size
The sustainable mixed-use K8 tower, designed by Schmidt Hammer Lassen moves forward with final approval from the Stavanger City Council in Norway. The proposal aims to encourage future urban developments in the city and generates a new benchmark for sustainable and creative work environments. Enhancing the city of Stavanger’s urban ambitions, the design scheme created by Schmidt Hammer Lassen puts in place a 16-story, 15,000-square-metre project. Located near the Central Station on a site which will be redeveloped into a green city park for pedestrians, K8 will provide new lines of connections in the surrounding neighborhood and to the city. Accessible on 3 of its sides, the main entrance faces the park, transforming the ground floor into an integral part of the city. Re-envisioning public space, the project produces a new form of creative work environments. Optimized to the highest degree of user-friendliness and energy efficiency, the building takes on green terraces at different heights and orientations and the aluminum and glass façade increases daylight in the interior spaces. View more View full description
Share Share