Zoom image | View original size
The rehabilitation comprises three contiguous buildings in the rural settlement of Castromao, belonging to Ourense province. The goal is to transform the old farmers’ houses, currently abandoned and strongly deteriorated, into a dwelling by annexing the three spaces that were originally independent. The area of the plot reaches a total of 150 m2 divided into ground and first floors. The central section is attached to the western section on one side and connected through a wooden roofed footbridge on the other side. This solution allows direct connection between the three formerly independent sections, while also allowing north-south ground passage between the front and the backside of the plot. The functional structure of the dwelling presents a clear distinction between the private uses on the first floor and the common use spaces on the ground floor. Accordingly, the first floor houses the bedroom and bathroom in the central and eastern parts, and the kitchen and living room in the western part.  This combined space of the kitchen and living room provides the perfect nexus between the private spaces on the first floor and the common-use space on the ground floor, which is connected through stairs connecting both floors. The lower floor consists of a cozy lounge that can house multiple uses thanks to its amplitude and versatile design. The functional program is completed with additional space on the ground floor of the central section, which may also house multiple uses such as laundry, drying, or storage room. View more View full description
Share Share