Zoom image | View original size
A house idealized as a weekend house by nature for a writer and a plastic artist, with the possibility of  becoming a  permanent home. Also can accommodate well the adults son and daughter with children when the family gathers. Erected in a slightly undulated terrain, atypical for the region, with the generous area of 14.366,93m², with existing plateaus and a lake, the program included an arts studio for the owner, which was built over an existing concrete foundation measuring 30,00mx6,50m, reminiscences of an old barm, in the lower part of the lot. The main house was placed over an existing plateau in the highest point of the lot, over a slight promontory, to take the best views to the woods and the mountains, and maximize sunlight, vital in mountain climate. It is a single level house protected by a ubiquitous overhanging roof that keeps the house free from moisture. Respecting existing trees and the shape of the existing plateau, the house was divided into three volumes, the pavilionar living room, flanked by two volumes containing the suites, that were slightly twisted to improve the views and fit harmoniously in the plateau, resulting in an architecture integrated with the surrounding landscape. View more View full description
Share Share